Inloggen Social Schools

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8

Juf Wendy is de hele week in de groep. 

Het laatste jaar op de basisschool. Een jaar waarin er veel geleerd wordt maar ook veel activiteiten op de planning staan. Denk maar aan een gezellig kamp en een toffe musical. Van alle activiteiten die we dit jaar meemaken, maken we verslagen of foto's en die plaatsen we in ons groep-8-boek. 

Maar naast kamp, musical en andere activiteiten krijgen we natuurlijk ook het advies voor het voortgezet onderwijs na de doorstroomtoets. In groep 8 hebben we de Route 8 doorstroomtoets.  Deze doorstroomtoets wordt digitaal gemaakt en de vragen worden aangepast op jouw niveau. 
Om deze doorstroomtoets zo goed mogelijk te maken, leren we natuurlijk ook nog vanalles bij de basisvakken (zoals taal, lezen, rekenen) en de zaakvakken (zoals wereldoriëntatie). 
We oefenen volop met werkwoordspelling bij de methode Staal en gaan we verder met de breuken en procenten uit groep 7. Met groep 6 en 7 werken we ook samen met wereldoriëntatie bij DaVinci. 

De jaren voorafgaand aan groep 8 hebben we ook al leren plannen en geleerd 'hoe leer je nu eigenlijk'. Dat betekent dat we niet allemaal meer dezelfde instructies bij de leerkracht volgen. We weten voordat een thema of blok start welke doelen de komende weken aan bod komen. Voordat het blok begint weten we ook al welke doelen we al behaald hebben en waar we nog instructie en begeleiding nodig hebben. Dat betekent dat je misschien op dinsdag wel de rekeninstructie volgt en op woensdag tijd hebt voor extra werk.

Als je in groep 8 zit mag je ook vaak in andere groepen helpen. Zo helpen we soms bij het spelen van gezelschapsspelen in groep 1-2 en zijn we een tutor voor leerlingen in groep 3.