Inloggen Social Schools

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3

In groep 3 werkt juf Sanne op maandag, dinsdag en woensdag en op donderdag en vrijdag is juf Floor in de klas. Ook krijgen we samen met groep 4 hulp van meester Mees. Hij is onze onderwijsassistent en is aanwezig op maandag en woensdag. 

In groep 3 leren we uit (werk)boeken maar ook nog veel door te spelen in verschillende themahoeken. We hebben een aantal hoeken in de klas maar ook een grote hoek in de gang. Het thema past bij het thema van onze leesmethode (Veilig Leren Lezen) of een thema dat op dat moment leeft bij de kinderen. Samen met Zoem de bij leren we alle letters lezen en schrijven. 

Natuurlijk zijn er nog andere vakken, zoals rekenen, muziek, tekenen, knutselen en gym. Ook proberen we er regelmatig op uit te gaan om de wereld om ons heen te ontdekken. Er gaat letterlijk een nieuwe wereld voor de kinderen open in groep 3!  Want er valt ineens zoveel te ontdekken als je die gekke tekens (ook wel letters genoemd) herkent, kunt verklanken én zelfs schrijven! 

Inoefenen en verwerken van leerstof gebeurt niet alleen meer met werkbladen of werkboeken. Dit doen we ook dagelijks met verschillende samenwerkingsvormen en door bewegend leren. Dit doen we zowel in de klas, maar soms ook leuke spelvormen op het schoolplein.  Ook werken de leerlingen met chromebooks waar ze oefenen aan de verschillende doelen in groep 3. 

Op maandag en vrijdag hebben de kinderen gym. We hoeven maar één deur door en dan zijn we al in onze grote gymzaal. We gymen op maandag en vrijdag.