Inloggen Social Schools

Groep 6

Welkom op de pagina van groep 6 

In groep 6 hebben we twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Daniëlle er en de rest van de week juf Judith. 

Groep 6 is het eerste jaar in de bovenbouw! En wij zitten ook voor het eerst letterlijk boven, op de eerste verdieping samen met groep 7 en 8. Nu zijn we écht al groot. 

In groep 6 zijn we volop aan de slag met begrijpend lezen. Daarnaast oefenen we natuurlijk nog steeds met het goed en vlot lezen en met taal en spelling. Zo leren we een zin ontleden en ontdekken we verschillen tussen tegenwoordige en verleden tijd. We beginnen zelfs met werkwoordspelling in deze klas. Bij rekenen krijgen de getallen wel echt veel nullen. Wij weten in groep 6 wel wat een miljoen is en hoe je honderduizend schrijft in cijfers. En met ons tafeldiploma op zak maken we kennis met breuken en kommagetallen. Maar natuurlijk doen we nog veel meer in groep 6. Zo gaan we op maandag en vrijdag gymen, hebben we op dinsdag muziekles, knutselen en tekenen we. En we leren ontzettend veel van de wereld en van vroeger. Dat doen we bij DaVinci. Samen met groep 7 en 8 werken we aan dezelfde thema's bij wereldoriëntatie. En weet je wat fijn is? We leren niet alleen uit boeken, maar ook door veel te doen. Ook bij DaVinci. We ontdekken door proefjes te doen en werken hard aan themawerkstukken met kinderen uit groep 7 en 8. Ook leren we een pitch te maken. Dan vertel je iets over een stad of een rivier aan de klas. Dit doe je door een korte presentatie te geven.  Dit doen we bij het vak topografie. Na de herfstvakantie krijg je ook elke week een beetje huiswerk. Zodat je leert plannen want dat is weer belangrijk op de middelbare school. 

Én in groep 6 wordt het samen een fijne klas zijn nog belangrijker. Daarom krijgen we in groep 6 altijd een sociale vaardigheidstraining van juf Inge. We leren dan hoe we nog beter met elkaar om kunnen gaan en hoe we onze eigen grenzen aan kunnen geven. Hierdoor staan we sterker in onze schoenen en groeien we als groep. We worden zelfs zo sterk dat we aan het einde van deze training een plankje door kunnen slaan!