Inloggen Social Schools

Groep 7

Welkom op de pagina van groep 7

Meester Niels is de meester van groep 7 en hij is er elke dag van de week. 

Groep 7 is best een bijzonder jaar. In dit jaar krijgen we namelijk voorlopige schooladviezen voor het voortgezet onderwijs en nog veel leuker: we hebben een groep-7-dag! Dan mogen we slapen op school en hebben we een feestavond speciaal voor onze klas. 

Maar natuurlijk wordt er ook veel geleerd. We leren veel uit onze boeken, maar juist ook veel door samen te werken of door te bewegen. In groep 6 hebben we al geoefend met het ontleden van een zin en in groep 7 komen er nog meer onderdelen bij zoals het meewerkend voorwerp en bijwoordelijke bepalingen. Bij spelling gaan we oefenen met het schrijven van woorden waar meerdere categorieën in zitten én gaan we aan de slag met werkwoordspelling. Je zal straks het 't kofschip x kunnen dromen. 

Maar ook bij rekenen leren we weer nieuwe dingen zoals het werken met moeilijkere breuken en met procenten. Nu kunnen we die 25% korting op ons favoriete computerspel zelf leren uitrekenen. 

En ook in groep 7 werken we aan wereldoriëntatie met de methode DaVinci. Samen met groep 6 en 8 werken we aan dezelfde thema's en ook groepsdoorbrekend. 
Ook hebben we regelmatig uitstapjes en bezoeken we het Xpeditielab op het Raayland. Daar werken we aan techniek maar ook ICT en wetenschap.