Nieuwsbericht (week 40)

07-10-2021
Dag van de Leraar
Dinsdag 5 oktober was het de Dag van de Leraar. Alle collega's zijn in het zonnetje gezet deze dag mét een paar Happy Socks. Uiteraard gingen deze neie zök meteen aan en gingen we er mee op de foto. Een dag om extra trots te zijn op ons toffe vak! 

sok2.PNG

sok.PNG

Ouderpanel 
Op 19 oktober (19.30 - 20.30 uur) vindt het eerste ouderpanel van dit schooljaar plaats. Zoals u vorige week heeft kunnen lezen, hebben we voor dit jaar een nieuwe opzet bedacht waarbij we een of meerdere actuele onderwerpen willen bespreken en ouders hierbij kunnen aansluiten. Het gesprek samen met de directie is open en laagdrempelig en iedereen is welkom. Tijdens het eerste ouderpanel willen we het hebben over profilering van Coninxhof. We zijn een groeischool en steeds meer ouders weten ons te vinden. Hoe houden we dit vast? Wat zijn voor (nieuwe) ouders belangrijke zaken om te weten over Coninxhof? Welke sterke kanten kunnen we nog beter neerzetten? En hoe blijven we hier dicht bij onszelf en waar we voor staan? Deze en andere vragen zullen we deze avond aan bod laten komen. Lijkt het u leuk om hierover mee te denken, dan bent u van harte welkom! Meld u dan aan vóór volgende week donderdag 14 oktober via d.wijnen@spovenray.nl. Dan zorgen we dat we tijdig geïnventariseerd hebben wie aan kan sluiten. Kennis en ervaring over het onderwerp dat we bespreken is niet nodig, iedereen is welkom. De avond gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen.   

Oortjes
We zijn op zoek naar eenvoudige oortjes (koptelefoons) die we kunnen gebruiken bij de chromebooks in de groepen 3 t/m 8 (zie afbeelding). Dit zijn vaak oortjes die je bij een nieuwe telefoon krijgt en wellicht niet altijd gebruikt worden en in de kast blijven liggen. De oortjes blijven eigendom van het kind en worden niet uitgewisseld i.v.m. hygiëne. Heeft u wellicht meerdere oortjes, dan zijn deze natuurlijk ook welkom zodat we voor meerdere leerlingen deze kunnen gebruiken. 

oortjes.PNG

Kinderboekenweek
Gisteren zijn we in alle groepen gestart met de Kinderboekenweek met als thema 'Worden wat je wil'. We hebben ontzettend veel nieuwe leesboeken kunnen aanschaffen en elke groep heeft een stapel cadeau gekregen. Het zijn er nog veel meer dan op de foto, daar zijn we blij mee! Een mooie aanvulling op ons aanbod leesboeken. Meer weten over de Kinderboekenweek of thuis het lezen stimuleren, kijk dan eens op deze website van de bibliotheek: https://www.biblionu.nl/jeugdeneducatie/kinderboekenweek.html Wist u dat kinderen gratis boeken kunnen lenen bij de bibliotheek? Zo kunnen ze veel verschillende boeken lezen of natuurlijk voorgelezen worden. 

boeken.PNG

Social media
Coninxhof is al heel wat jaren op Facebook te volgen via de pagina 'basisschoolconinxhoftevenray'. Sinds deze week zijn we ook te volgen via Instagram 'basisschoolconinxhof'. Op beide platforms zullen dezelfde berichten worden geplaatst. Zo kunt u ons ook volgen als u geen Facebook heeft. 

Stagiaire Nancy stelt zich voor
Beste ouders, het komende half jaar loop ik stage in groep 8 en daarom wil ik me graag even voorstellen. Mijn naam is Nancy, ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik werk (nu nog) als adviseur bij een energieadviesbureau. Enkele jaren geleden heb ik besloten het roer om te gooien en daarom sta ik nu als tweedejaars deeltijd-Pabostudent bij uw kinderen in de klas. Ik wil er graag een leuke en leerzame stage van maken, waar zowel de kinderen als ikzelf veel van kunnen opsteken!

nancy.JPG

Bericht van kemmisie Kiendermök

Wij zijn met volle moed begonnen met het plannen van Kiendermök 2022! De commissie is weer bij elkaar geweest om te brainstormen over het nieuwe seizoen. Voor een leuke en volle voorstelling zijn wij op zoek naar kinderen die het leuk vinden om mee te doen. U vindt alle informatie in de bijlage.

Gratis clinic handbalvereniging bij Sportstuif
Op woensdag 13 oktober tussen 14:30 en 15:30  uur geeft handbalvereniging Manual een gratis clinic voor alle kinderen t/m 12 jaar! Een moment om samen in beweging te komen en kennis te maken met de handbalsport. In de bijlage vindt u de flyer van deze activiteit.

Kindervoorstelling 'Groentefeest de musical'
Op zondag 17 oktober a.s. organiseert het Cultuurpodium Geijsteren om 15.00 uur de kindervoorstelling 'Groentefeest, de musical'. In de flyer vindt u alle info.